İlgili Kanun Maddeleri:
kanun türü: ceza muhakemesi kanunu
kanun maddesi: madde 299 - duruşmalı inceleme
kanun: (1) on yıl veya daha fazla hapis cezasına ilişkin hükümlerde, yargıtay, incelemelerini uygun görmesi halinde duruşma yoluyla yapabilir. duruşma gününden sanığa, katılana, müdafi ve vekile haber verilir. sanık, duruşmada hazır bulunabileceği gibi, kendisini bir müdafi ile de temsil ettirebilir.* (2) sanık, tutuklu ise duruşmaya katılmak isteminde bulunamaz.
kanun türü: türk ceza kanunu
kanun maddesi: madde 247 - zimmet
kanun: (1) görevi nedeniyle zilyedliği kendisine devredilmiş olan veya koruma ve gözetimiyle yükümlü olduğu malı kendisinin veya başkasının zimmetine geçiren kamu görevlisi, beş yıldan oniki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) suçun, zimmetin açığa çıkmamasını sağlamaya yönelik hileli davranışlarla işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır. (3) zimmet suçunun, malın geçici bir süre kullanıldıktan sonra iade edilmek üzere işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilebilir.
kanun türü: türk ceza kanunu
kanun maddesi: madde 257 - görevi kötüye kullanma
kanun: (1) kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (3) irtikap suçunu oluşturmadığı takdirde, görevinin gereklerine uygun davranması için veya bu nedenle kişilerden kendisine veya bir başkasına çıkar sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.
kanun türü: ceza muhakemesi kanunu
kanun maddesi: madde 7 - görevli olmayan hâkim veya mahkemenin işlemleri
kanun: (1) yenilenmesi mümkün olmayanlar dışında, görevli olmayan hâkim veya mahkemece yapılan işlemler hükümsüzdür.