İlgili Kanun Maddeleri:
kanun türü: icra ve iflas kanunu
kanun maddesi: madde geçici 9 - (ek: 2/7/2012-6352/38 md.)
kanun: 9 uncu maddenin ikinci fıkrası gereği ödeme yapılabilmesi için ilgilisi tarafından, anılan maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde banka hesap numarasının bildirilmesi gerekir. [*] not: 6352 sayılı kanun ile iik.'na eklenen geçici 9 uncu madde, 6352 sayılı kanun'un yayımlanma tarihi olan 05.07.2012 tarihinden altı ay sonra yürürlüğe girecektir (6352 s. kanun mad 106/a).
kanun türü: türk borçlar kanunu
kanun maddesi: madde 50 - ii. zararın ve kusurun ispatı
kanun: zarar gören, zararını ve zarar verenin kusurunu ispat yükü altındadır. uğranılan zararın miktarı tam olarak ispat edilemiyorsa hâkim, olayların olağan akışını ve zarar görenin aldığı önlemleri göz önünde tutarak, zararın miktarını hakkaniyete uygun olarak belirler.
kanun türü: türk borçlar kanunu
kanun maddesi: madde 112 - 1. genel olarak
kanun: borç hiç veya gereği gibi ifa edilmezse borçlu, kendisine hiçbir kusurun yüklenemeyeceğini ispat etmedikçe, alacaklının bundan doğan zararını gidermekle yükümlüdür.
kanun türü: icra ve iflas kanunu
kanun maddesi: madde 339 - beyandan sonra mal ve kazançta olan tezayüdü bildirmeyen borçlunun cezası
kanun: sonradan kazandığı malları veya kazancında ve gelirinde vaki tezayütleri bu kanun mucibince bildirmeğe mecbur olan borçlu makbul bir mazereti olmaksızın yedi gün içinde icra dairesine taahhütlü mektupla veya şifahi surette bildirmezse bu mal ve kazancı asıl veya bedel itibariyle mevcut olduğu takdirde on gün; mal veya kazancını asıl veya bedel itibarile makbul bir sebep olmaksızın elden çıkarmışsa bir aya kadar disiplin hapsi ile cezalandırılır. bu cezalar alacaklının şikayeti üzerine verilir. kişi, icra takibine konu borcu tamamen ödediği taktirde, bu ceza düşer.